تاریخچه طیس وطیس بلوچ
.:: Your Adversing Here ::.
 

توسعه باغات گرمسیری

توسعه و نگهداری فضای سبز:

اهداف و وظایف،

  • ایجاد، نگهداری و اداره کلیه پارکها و فضای سبز میادین و بلوارها.

  • مطالعات و تحقیقات علمی در زمینه فضای سبز، گیاهان گرمسیری و توسعه باغات گرمسیری

  • برنامه ریزی در جهت گسترش فضای سبز و ایجاد جنگلکاری و کمربند سبز

گستره فعالیت،

    محدوده سازمان منطقه آزاد چابهار.

وضع موجود در امور توسعه و نگهداری فضای سبز،

  • نگهداری فضای سبز در دو بخش فعال 230 هکتاری و 600 هکتاری مجموعا به مساحت 130 هکتار بوده که بصورت پیمانی اداره می شود.

در این بخش که شرکت خدمات شهر سبز (اداره فضای سبز) وظیفه کنترل کیفی و کمی آنرا به عهده داشته، که سعی گردیده از گونه های بومی متناسب با اقلیم منطقه استفاده و با تنوع گونه هائی که از لحاظ ژنوتیپ و فتوتیپ منظر زیبایی را در دل این سرزمین ارائه نمایند. عمده گونه های گیاهی توسعه یافته شامل نشاءهای فصل و پوششی (گونه های گیاهی پرچینی) و درختچه ای و انواع درختان که با حداقل نیاز گیاهی بیشترین پوشش گیاهی را جلوه نمایند.

  • توسعه جنگلکاری با مشارکت اداره منابع طبیعی شهرستان چابهار در حال حاضر پروژه درختان حراء با استفاده از 25 هزار اصله نهال و در زمینی به مساحت 50 هکتار و پروژه درختان گز در زمینی به مساحت 10 هکتار با استفاده از 11000 اصله نهال گز در حاشیه غربی بلوار 85 متری

عمده فعالیت بخش اجراء به صورت پیمانی انجام و بخشی دیگر به صورت امانی در قالب نیروهای کارگری باغ تیس صورت گرفته است.
  
از خصوصیات گیاه شناسی این  گونه مقاومت و تحمل آن به شوری آب دریا یا به عبارت دیگر با آب دریا رشد و نمو پیدا می کند و کمتر به اذهان افراد می رسد که با توجه به پتانسیل گردشگری چابهار از فضای سبز این گونه به عنوان ابزاری در تقویت صنعت و جذب گردشگر به عنوان یک مورد استثنائی قابل ارائه است.

پروژه جنگلکاری شامل 10 هکتار با استفاده 11000 اصله نهال گز در حاشیه غربی بلوار 85 متری منطقه به منظور تثبیت شن های روان بر اثر وزش بادهای سهمگین به اجراء در آمده.

  • توسعه باغات گرمسیری

برای حفظ ژنوم درختان گرمسیری منطقه و توسعه کاشت این درختان اقدام به احداث باغات گرمسیری در سال 82 به مساحت 6 هکتاری با استفاده از گونه های زیتون محلی (گواوا)، نارگیل و چیکو به مقدار 1500 اصلهدر حاشیه شرقی بلوار 45 متری اراضی 600 هکتاری به اجراء در آمد.

- باغ آبکان
توسعه این باغ از سال 78 شروع و سطحی را معادل 2 هکتار تحت پوشش قرار داده است. در این پروژه درختان گرمسیری بصورت کلکسیونی کوچک و زیبا کاشته شده که شامل نارگیل، چیکو، زیتون، جم، انبه، لیمو عمانی، بیدام، نخل خرما، تمبر هندی و خربزه درختی می باشد. از این محل امروزه به عنوان مرکز سیاحتی و توریستی در صنعت گردشگری استفاده می گزدد.

  • تولید و تکثیر گل و گیاه

این بخش مرکز آن در روستای طیس مستقر بوده و سطحی حدود 6 هکتار را تحت پوشش قرار داده است. نظر به سوابق گذشته باغ طیس که به عنوان باغ ملی تأ سیس و بصورت  ایستگاه تحقیقاتی میوه های گرمسیری زیر نظر سازمان کشاورزی فعالیت داشته و پس از تحویل در سال 76 به سازمان منطقه آزاد در راستای تولید نهال مورد نیاز منطقه در قالب توسعه و مناطق همجوار و حتی صادرات استفاده میگردد. در این محل 20 نیروی کارگری و سرکارگر و یک کارشناس اشتغال داشته که با استفاده  از امکانات موجود و چاه های آب مستقر در باغ در جهت تولید به شرح ذیل اقدامات لازم صورت می گیرد.

- تولید درختان شامل آکاسیا، کنوکارپوس، اوکالیپتوس، درمان عقرب، شرشیل، گازوارنیا، لوسینه، بیدام، جم، تمبرهندی، چش، کهور و گز به طور متوسط در سال به تعداد 110000 اصله.
- درختچه ها شامل ناترک، دم دم، خرزهره، انواع تکوما، اپیمو، نیگلام، ختمی، شاهپسند، پاندانوسل و یوکا به طور متوسط 260000 اصله.
- انواع نشاءهای پوششی و فضای شامل جیکوراند، پریوش، آهار، جعفری و گل تکمه ای به تعداد 250000 اصله.

  • نوشته : عمران طیسی
  • تاریخ: چهار شنبه 29 دی 1389برچسب:,
  • صفحه قبل 1 صفحه بعد


    tissbalooch

    عمران طیسی

    tissbalooch

    http://tissbalooch.loxtarin.com

    تاریخچه طیس وطیس بلوچ

    توسعه باغات گرمسیری

    تاریخچه طیس وطیس بلوچ

    بنده عمران بچه روستای تیس,فوق دیپلم رشته الكترونيك ومخابرات درياي هستم و میخواهم اطلاعاتی درباره روستای خودم در اطلاع شما کاربران گرامی قرار بدهم.لطفا جهت ارتقا و پیشرفت این وبلاگ ما را با نظراتتان ياري نمایید شماره تماس برای نظرات وپیشنهادها09398291441 تاریخچه طیس وبلوچستان

    تاریخچه طیس وطیس بلوچ